Ut i världen med Carlskrona

Mönstra på och följ med mig på en världsomsegling! Vad passar bättre för Nautiska klubben än en kadettresa med flottans långresefartyg HMS Carlskrona?! Jag minns själv ”mitt” långresefartyg, den ärevördiga och långlivade HMS Älvsnabben, som hade tagits i bruk som minfartyg mitt under brinnande krig 1943 och ersatts först 1982 med just HMS Carlskrona, för övrigt det största fartyg som byggts på Karlskronavarvet! Men nu är året 1991 och kompassen är inställd på exotiska platser som Sevilla, Maputo, Bali, Adeleide, Tahiti och Galapagosöarna – för att nämna några. Flottan hade nu påbörjat ett nytt utbildningssystem och till skillnad från tidigare långresor med två kadettgrupper skulle man nu ha hela tre! Jag kan lova att boken skildrar långresan som gjordes på ett alldeles fantastiskt sätt och jag önskar att jag hade fått följa med. Avslutningsvis finns en oundgänglig parlör med som förklarar alla vanliga akronymer och ord som vi sjöfolk använder, men som kanske de stackars landkrabborna inte känner till! Vet du vad Dbro, EVAK eller Päron står för? Välkommen ombord!

Du har väl inte missat SMB:s kostnadsfria nyhetsbrev? Direkt i din e-post!

Nyhetsbrevet Krigsmyter

Krigsmyter

Ta del av nya, anmärkningsvärda och överraskande militärhistoriska fakta om andra världskriget! Via det kostnadsfria nyhetbrevet Krigsmyter tar du del av tidigare stängda och hemliga krigsarkiv vilka avslöjar okända och oväntade militärhistoriska upptäckter om Andra Världskriget.

Nyhetsbrevet MILITÄRT!

MILITÄRT!

Vill du följa med i det senaste om aktuella militära händelser, vapen och förband? Anmäl dig då till det kostnadsfria nyhetsbrevet MILITÄRT!
Sergant Per Wallin guidar dig genom pansar, elitförband och svenska krigsdeltagare i modern tid. Läs mer, klicka på länken nedan!

Nyhetsbrevet Stormaktstid

Stormaktstid

Det kostnadsfria nyhetsbrevet Stormaktstid tar dig med på små färder bakåt i tiden, och låter krutröken tätna kring viktiga, spännande och avgörande händelser under den mest dramatiska perioden i Sveriges historia. Slagfältsarkeolog Bo Knarrström levererar lättlästa och tankeväckande artiklar direkt till din e-post!