De flesta hushåll i Sverige har nu fått MSB:s (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) broschyr Om krisen eller kriget kommer hemskickad.

Syftet är givetvis att sprida livsviktig information vid en eventuell samhällskris. Internet lät dock inte vänta på sig, och redan nu cirkulerar en handfull parodier på broschyren i sociala medier. Nedan listar Pennan & Svärdets redaktion de roligaste vi kommit över!

P.S. Kan du avgöra vilken som Pennan & Svärdet gjort själva? Skriv en kommentar!

P.P.S. Har du inte fått en broschyr hemskickad går det bra att beställa kostnadsfritt här.

 

 

 

Om ölen blir varm i solen

Gud bevare oss! Enligt Systembolaget ska öl avnjutas vid en temperatur av 8-10 °C, allt annat är kanske inte en samhällskris – men en kris likväl.

Om ölen blir varm i solen

Användaren herr_sorken bidrog med denna via Instagram. Pennan & Svärdet vet dock inte om användaren i fråga är upphovsman till detta hemska scenario.

 

 

Om Posten eller tåget kommer

Både Postnord och SJ har fått sig en och en annan känga genom åren, men nu har det uppenbarligen nått myndighetsnivå. Om du grips av plötslig lyckopanik av att tåget ditt kom fram i tid, eller av att ditt paket inte försvann på vägen, finns här en samling andningsövningar och dylikt för att kontrollera den oväntade situationen.

Om Posten eller tåget kommer

Via Twitter har användaren malmsten66 står för detta bidrag. Pennan & Svärdet vet dock inte om användaren i fråga är upphovsman till denna vackra önskedröm.

 

 

Om Håkan släpper ett nytt album

Okej. Nu börjar vi närma oss en samhällskris av rang. Om Håkan Hellström släpper ytterligare ett album kan vi vänta oss en samhällsfarlig klyfta, där halva populationen gömmer sig undan denna säregna sångröst, medan andra halvan fyller gator och torg med brustna tonårshjärtan och skrålande imitationer av ett redan skråligt original.

 Om Håkan släpper ett nytt album

Användaren lovefortheiron tycks vara den som står bakom detta bidrag. Pennan & Svärdet vet dock inte om användaren i fråga är upphovsman till denna skrämmande läsning.

 

 

Om gäddan, snipan eller grisen kommer

Efter att den fiskeälskande användaren thepikefather fått hem sin broschyr, har några smärre ändringar gjorts. Han är nog heller inte själv bland fiskarna om att vilja dra upp en riktig gris till fisk, och om ögonblicket skulle inträffa finns allt du behöver veta här!

Om gäddan, snipan eller grisen kommer

 

 

Om grisen eller en get kommer

Besitter man inte kunskaper i Photoshop får man hålla till godo med penna, papper och en sax. Pennan & Svärdet råder alla att behålla lugnet om en gris eller en get skulle knata förbi. Den rådande uppfattningen är att denna främmande makt inte utgör fara i fredstid.

Om grisen eller en get kommer

Vi har användaren bunnylinn att tacka för detta bidrag.

 

 

Om Berno Jonsson lämnar SVT

Detta vore illa. Vem ska då agera lockbete för inkräktare, i form av aggressiva tjädrar? Berno Jonsson blev världskändis när klippet på honom med en galen tjäder i hälarna spreds över internet. Klippet blev fort viralt och har visats över 100 000 gånger.

Om Berno Jonsson lämnar SVT

Kontot umeamemehuvudstad2018 står bakom bidraget, och meddelar även att ”Varje meddelande om att Berno slutat på SVT är falskt!”. Puh!

 

 

Om Pennan & Svärdet ligger nere

Sådant här skämtar vi knappt om! Om den militärhistoriska upplevelseklubben Pennan & Svärdets digitala medlemstidning ligger nere har vi problem av nationella proportioner. Här väntas kraftig abstinens av kvalitativ läsning. Desperata medlemmar som i förtvivlan vill beställa utrustningsdetaljer bör betraktas som en direkt samhällsfara! Som tur är händer detta mycket sällan. I ett fåtal fall har servern i Skurup överbelastats, men inga livshotande incidenter har rapporterats. Hittills.

Om Pennan & Svärdet ligger nere

Vem upphovsmannen till detta hårresande scenario är har du förmodligen redan klurat ut. Är du inte redan medlem i Pennan & Svärdet, och vill få insikt i varför den situation som bilden påvisar är så pass skrämmande, rekommenderar vi ett medlemskap. Medlem blir du fort och enkelt via www.pennanochsvardet.se/blimedlem. Medlemskapet är kostnadsfritt, icke-bindande och kan sägas upp när som helst.

 

 Bli medlem i Pennan & Svärdet

 

Om krisen eller kriget kommer

Skämt åsido. Om Sverige drabbas av en samhällskris finns det vissa förberedelser som kan vara ovärderliga för dig och dina närmaste. I broschyren som MSB skickat ut rekommenderas en batteridriven radio för att kunna ta till sig Viktiga Meddelanden till Allmänheten (VMA) trots att strömmen gått.

Nödradio från Pennan & Svärdet

Pennan & Svärdet har tagit fram en nödradio som uppfyller alla krav – och mycket mer. Radion har inbyggd LED-lampa, fungerar även som powerbank till andra enheter, och kan laddas via solpanel, vev-dynamo eller USB. Var förberedd – införskaffa genast Pennan & Svärdets dynamoradio!

Radion kan beställas här. Men endast fram till kl. 00.00 på söndag den 8 juli, 2018.

 

GILLADE DU ARTIKELN?

Visa din uppskattning genom att dela artikeln. Ju fler som delar desto fler artiklar lägger Pennan & Svärdets redaktion upp på webben!

Använd delningsknapparna här nedan!

Mer från Pennan & Svärdets kuriosakabinett

Ej medlem ännu?

Du har väl inte missat SMB:s kostnadsfria nyhetsbrev? Direkt i din e-post!

Nyhetsbrevet Krigsmyter

Krigsmyter

Ta del av nya, anmärkningsvärda och överraskande militärhistoriska fakta om andra världskriget! Via det kostnadsfria nyhetbrevet Krigsmyter tar du del av tidigare stängda och hemliga krigsarkiv vilka avslöjar okända och oväntade militärhistoriska upptäckter om Andra Världskriget.

Nyhetsbrevet MILITÄRT!

MILITÄRT!

Vill du följa med i det senaste om aktuella militära händelser, vapen och förband? Anmäl dig då till det kostnadsfria nyhetsbrevet MILITÄRT!
Sergant Per Wallin guidar dig genom pansar, elitförband och svenska krigsdeltagare i modern tid. Läs mer, klicka på länken nedan!

Nyhetsbrevet Stormaktstid

Stormaktstid

Det kostnadsfria nyhetsbrevet Stormaktstid tar dig med på små färder bakåt i tiden, och låter krutröken tätna kring viktiga, spännande och avgörande händelser under den mest dramatiska perioden i Sveriges historia. Slagfältsarkeolog Bo Knarrström levererar lättlästa och tankeväckande artiklar direkt till din e-post!